Hyundai Ioniq
De Zuid-Koreaanse autofabrikant investeert 500 miljoen dollar in groene obligaties voor de komende vijf jaar.

Het geld zal gebruikt worden voor ontwikkelingskosten. Hyundai is druk met waterstoftechniek, maar ook met hybride en volledige elektrische modellen. Zo kunnen we in een later stadium de Ioniq verwachten. Een auto komt namelijk in drie smaakjes. Een conventionele hybride, plug-in hybride en tevens als volledig elektrische auto.

Het platform waar deze groene rakkers op worden gebouwd zal ook worden gebruikt voor toekomstige hybride en elektrische modellen van Hyundai. Die 500 miljoen zal een bijdrage leveren aan de ontwikkelingskosten hiervan. Volgens Altenergystocks zijn de groene obligaties aangekocht door Bank of America Merril Lynch, Citi en Credit Agricole. Dochtermerk Kia profiteert ook van de deal. Een deel van het bedrag zal ook daar ten goede komen aan de ontwikkeling van meer groene modellen. De obligaties bieden een rendement van 2,87 procent per jaar.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Hyundai spendeert? Als ik het goed begrijp hebben zij juist geld opgehaald voor eigen ontwikkelingen door obligaties uit te geven, en die zijn opgekocht door enkele banken.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.