Enorme smog heeft ertoe geleidt dat veel fabrieken de productie tijdelijk stilleggen in Peking. Ook Hyundai legt haar autofabriek stil, samen met nog 53 bedrijven.

Volgens China komt de smog in de hoofdstad door verkeer, de uitstoot van zware industrie en de toegenomen koolverbranding om huizen te verwarmen. China wil maatregelen treffen, waaronder het aantal dieselauto’s laten afnemen en elektrische voertuigen te promoten, en fabrieken tijdelijk te sluiten, zoals de productiefaciliteit van Hyundai Motor Beijing.

Buiten schaal
De smog in Peking is zo dik geworden dat de meetresultaten niet meer in de bestaande indexen passen. Het Amerikaanse agentschap hanteert een schaal tot 500 punten, terwijl in Peking 755 is gemeten.

Steeds meer zieken
Ziekenhuizen melden een sterke toename van het aantal patiƫnten met aandoeningen aan de luchtwegen, waarbij het vooral gaat om ouderen en kinderen. Ook zijn er meer patiƫnten met hartklachten en problemen met de bloedsomloop. De autoriteiten riepen ouderen, kinderen en zieken al eerder op binnen te blijven.

Mondkapjes
Om zich te beschermen, kopen inwoners van Peking op grote schaal dure luchtfilters en beschermende mond- en neuskapjes.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.