Hyundai ix35
Ze was blijkbaar onder de indruk. Het Zuid-Koreaanse merk heeft twee exemplaren weten te slijten aan het ministerie.

Hyundai toonde gisteren de ix35 Fuel Cell op het Nationaal Waterstof Forum te Den Haag, waar een vloot aan milieuvriendelijke auto’s aan staatssecretaris Sharon Dijksma werden gepresenteerd.

Het merk is momenteel de enige autofabrikant die een waterstofauto in de Nederlandse showroom heeft staan. In 2020 wil Hyundai de ‘groenste’ autofabrikant ter wereld zijn. Met Project 2020.22.2 verplicht Hyundai zich om in 2020 22 zuinige tot zeer zuinige auto’s te hebben: twaalf hybrides, zes plug-in hybrides, twee elektrisch aangedreven auto’s en twee waterstofauto’s.

In 2014 verkocht Hyundai de eerste Hyundai ix35 Fuel Cell. Vorig jaar werden 20 exemplaren op kenteken geregistreerd. Voor 2016 mikt Hyundai op een aandeel van 30 waterstofvoertuigen en 500 elektrisch aangedreven Hyundai’s.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Met alle respect voor Hyundai, maar het betrof dit keer de aanbieding van 2 splinternieuwe Toyota Mirai’s. I&M resp. RWS heeft al sinds eind 2014 2 Hyundai’s. Het unieke van dit Nationaal WaterstofPlatform-event was dat de Toyota’s eigenlijk nog niet in Europa verkocht worden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.