Elektrische dubbeldekker van Hyundai
Het Koreaanse automerk doet niet alleen aan personenwagens met alternatieve aandrijflijnen.

Hyundai is bezig met een truck op waterstof, maar heeft nu ook een volledig elektrische dubbeldeksbus onthuld. Deze bus is te zien op de Land, Infrastructure and Transport Technology Fair in Zuid-Korea.

Over concrete productieplannen wordt geen duidelijkheid gegeven. Wat we wel weten is dat de bus 12,990 mm lang is en 3,995 mm hoog. Beneden kunnen er 11 personen plaatsnemen, op het bovendek is er ruimte voor 59 passagiers. Er wordt gewerkt met twee assen, één waarop het veersysteem werkt, de ander wordt gecombineerd met een elektromotor van 240 kW (327 pk).

Het rijbereik komt uit op 300 kilometer, met dank aan een accupakket met een capaciteit van 384 kWh. Volgens Hyundai vergt opladen niet meer dan 72 minuten, daarvoor zal dan wel een 350 kW-snellader nodig zijn.

“De dubbeldeksbus is een milieuvriendelijk voertuig dat is geoptimaliseerd voor wereldwijde eco-friendly trends”, aldus ByoungWoo Hwang, hoofd Commercial Vehicle Advanced Engineering. Produceren maar? Want meer elektrisch vervoer doet het buswezen absoluut geen kwaad.

Dan kan Flixbus ook meer lijnen gaan uitbaten met volledig elektrische bussen.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.