Hyundai levert eerste ix35's op waterstof in Nederland
Het is eindelijk zover: Nederland gaat voor het eerst kennismaken met de Hyundai ix35 Fuel Cell.

Er zijn zeven waterstofauto’s afgeleverd in ons land, maar Hyundai verwacht er dit jaar zo’n 50 aan de (particuliere) man te brengen in Nederland. Zoals eerder vermeld worden de Fuel Cell-auto’s verkocht voor 55.000 euro (ex btw) per stuk.

De eerste zeven exemplaren zijn nog niet aan particulieren verkocht. In plaats daarvan gaat de eer naar de rijksoverheid, de TU Delft en enkele andere instanties. Overigens gebiedt de eerlijkheid ons te zeggen dat de overheid al in het bezit was van twee waterstof-ix35’s, dus een zuivere primeur is het niet.

Of waterstof inderdaad een waardig alternatief voor conventionele verbrandingsmotoren en/of EV’s gaat worden valt nog te bezien. De benodigde laadinfrastructuur is vooralsnog alleen in Rotterdam en Helmond uitgerold.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Waterstof. Nee sorry. Het transport is complex, duur en niet zonder risico. En ik ga gewoon niet rijden in een voertuig met tanks op 700 bar (Toyota Mirai).
Waterstof is levensgevaarlijk. Het kan me niet schelen hoeveel veiligheidssystemen ze inbouwen, het zijn gewoon rijdende bommen. LPG maar dan vele malen erger. Waterstof is extreem explosief, de vlam is onzichtbaar enz. enz. enz.

It’s just a stupid idea !

Battery EV’s zijn véél simpel, veel veiliger en het rendement na transport en alles is veel hoger.
Audi, Toyota en Hyundai hebben het batterij verhaal echter gewoon niet in orde en dus gaan ze maar rijdende bommen produceren zodat ze toch kunnen zeggen dat ze EV’s in het portfolio hebben…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.