Kona, mag het licht aan?
Die al behoorlijk snel op de markt komt. Meer ev’s, dat is altijd een goede zaak.

De Kona is Hyundai’s nieuwste en bovendien een suv. Dat is gunstig, want de suv is de populairste autocategorie op de markt. Het is al lang niet meer synoniem aan een auto met vierwielaandrijving, in plaats daarvan zijn er erg veel wat opgehoogde auto’s met een uiterlijk dat een zekere mate van onverzettelijkheid suggereert. Voor iedereen met een sportieve lifestyle en drukbezette weekenenden. In de praktijk staat iedereen er natuurlijk mee in dezelfde file naar kantoor.

Enfin, de Kona. De Kona Elektro wordt verwacht in de herfst van 2018 voor een prijs die op ongeveer € 39.000 komt te liggen. De auto krijgt dezelfde aandrijflijn als de Ioniq, dat betekent een vermogen van 88 kW (120 pk) en een koppel van 295 Nm. Er wordt een accupakket van meer dan 50 kWh beloofd. Dat moet een rijbereik van maximaal 500 km mogelijk maken. De auto kan snelladen op maximaal 100 kW. Hybdrides, al dan niet met stekkker, komen er ook. Verder krijgt de auto een ultra-modern head up display, dat een beeld van 8″ groot projecteert.

Hoe de auto er precies uit gaat zien is voorlopig nog onduidelijk. Hyundai levert alleen maar wat suggestieve renders waarop de auto in het duister gehuld is. Duidelijk is wel dat de voorzijde iets wegheeft van zowel de Jeep Cherokee als de Citroën C4 Cactus.

De auto biedt dus prima cijfers, tegen een ouderwets lage Koreaanse prijs. We kunnen niet wachten tot de Kona op de markt komt. Het worden sowieso interessante tijden voor de middenklasse van de ev-markt, tegen de herfst van 2018 zullen de nieuwe Nissan Leaf en de Opel Ampera-e hopelijk ook normaal verkrijgbaar zijn (voor de normale sterveling). (Via: electrek.co)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.