Hyundai Kona
Een stille maand voor Tesla, een goede maand voor Hyundai.

De kentekenregistraties van de Tesla Model 3 vertonen een grillig patroon. Er wordt enorm gepiekt, met duizenden exemplaren die in één maand worden geleverd, waarop het dal onvermijdelijk is. Met slechts 298 registraties van de Tesla Model 3, valt de maand oktober rustig te noemen. Van de Hyundai Kona Electric zijn er 469 op kenteken gezet, zodat die ev er met de spreekwoordelijke winst vandoor gaat. In de maand ervoor zijn zelfs net wat meer Kona’s geleverd, in september waren het er 510.

Een vaste waarde onder de elektrische auto’s vinden we op de derde plaats, daar staat de Nissan Leaf met 286 stuks. De vierde positie is voor de Kia e-Niro, waarvan er 272 zijn geleverd. Plek vijf wordt ingenomen door een interessant duo, zowel van de Audi e-tron als de BMW i3 zijn 191 stuks geregistreerd.

Dure ev’s zijn fiscaal weinig interessant en hebben het daardoor lastig. Zowel van de Tesla Model S als van de Model X zijn er iets meer dan tien geregistreerd in de maand oktober. Van de Jaguar i-Pace zijn 54 exemplaren op kenteken gezet. Mercedes-Benz is nog niet op dreef met de leveringen van de EQC, in de maand oktober waren het er slechts vier.

Dit jaar is 8,7 % van alle verkochte auto’s volledig elektrisch, in de maand oktober kwam het aandeel met 8,2 % vrijwel op het gemiddelde uit.

Beeld: Hyundai Kona


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.