Een ver van ons bed show en toch relevant, ook in Europa heeft de Hyundai Kona Electric te kampen met problemen.

De aandrijflijn van de Hyundai Kona Electric werkt doorgaans goed en is aangenaam in verbruik. Het rijbereik ligt hoog, de rijeigenschappen zijn prima. Dat betekent nog niet dat er geen problemen kunnen ontstaan, in dit geval zelfs vrij ernstige problemen. We hebben eerder al bericht over de bijbehorende terugroepactie.

Door de vrij grote haast waarmee de auto’s in elkaar worden geschroefd, de vraag is immers groot, worden fouten gemaakt. Bij de accupakketten is het meermaals voorgenomen dat één of meerdere cellen productiefouten bevatten, wat in het ergste geval leidt tot kortsluiting waardoor brand kan ontstaan. Verder zou het remsysteem niet in alle gevallen betrouwbaar zijn. Dit wordt gemeld door Reuters.

Hyundai maakt nu de overweging om de verkopen van de Hyundai Kona Electric in thuisland Zuid-Korea geheel te staken. Dat is nogal een stap, want ongeveer de helft van de ev’s die Hyundai produceert blijft achter in Zuid-Korea.

In Zuid-Korea is een terugroepactie opgezet, om van 25.564 Kona’s het accupakket te controleren en indien nodig te vervangen en een softwareupdate door te voeren. Het gaat om auto’s die zijn gebouwd tussen september 2017 en maart 2020.

Wereldwijd gaat het om ongeveer 51.000 auto’s die worden teruggeroepen, in Nederland betreft het volgens Automotive Online 7.819 auto’s. Alle eigenaars ontvangen hierover uiteraard bericht van Hyundai.

Beeld: Hyundai Kona Electric (modeljaar 2021)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.