Een bijzondere prestatie. De Hyundai Kona is erin geslaagd om meer dan 1.000 kilometer af te leggen op een volle accu.

Met drie exemplaren van de Hyundai Kona Electric is de Zuid-Koreaanse autofabrikant een interessante proef ondergaan. Op de Lausitzring in Duitsland werden de drie elektrische auto’s getest op de actieradius. Of nou ja, simpelweg kijken hoever ze konden komen op een volle batterij.

In alle drie de gevallen met de Hyundai Kona Electric werd er meer dan 1.000 kilometer afgelegd op één acculading. Kandidaat nummer één kwam uiteindelijk 1.018 kilometer ver. Kandidaat nummer twee kwam iets verder op 1.024 km. Kandidaat nummer drie was de absolute winnaar met een afstand van 1.026 kilometer.

Met een auto met verbrandingsmotor zou je deze afstand in 10 of 11 uurtjes kunnen afleggen. Dat is natuurlijk anders met een EV. Zeker om zo’n afstand af te kunnen leggen zonder tussentijds te laden. Het experiment duurde uiteindelijk 35 uur. Er waren drie teams bestaande. Twee teams bestonden uit Hyundai-medewerkers en één team bestond uit medewerkers van het Duitse automagazine AutoBild.

De Hyundai Kona Electric was volledig standaard. Wel werd voor deze proef geen gebruik gemaakt van de airco. Ook is de radio of de navigatie niet aan geweest. Wel stond de dagrijverlichting aan.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.