Hyundai Kona Electric
Het is de Koreaanse autobouwer menens, er wordt met volledige overtuiging ingezet op elektrische aandrijving.

Nu heeft Hyundai de Kona en Ioniq voor iedereen die op zoek is naar een volelektrische auto, maar daar blijft het niet bij. De groene doelstellingen van het merk zijn ambitieus. In 2025 wil het merk liefst 44 (deels) elektrische auto’s aanbieden. Uiteraard is dat aantal wat geflatteerd, want daartoe worden ook plugins gerekend die niet direct ver kunnen wanneer louter elektropower wordt ingezet.

De elektrische auto wordt bij Hyundai wel degelijk verder ontwikkeld. Al in 2020 komt er een nieuw model dat op een platform staat dat speciaal is ontworpen voor elektrische aandrijving, vergelijkbaar met wat Volkswagen doet met het MEB-platform. Hyundai zou wel eens de betere kunnen zijn, gezien de ervaring die het merk nu al heeft opgebouwd met ev’s. Het moet in ieder geval leiden tot een kostenreductie en meer efficiĆ«ntie bij de productie van elektrische auto’s. Het platform zal gebruikt worden voor een breed scala aan modellen, met denkelijk ook verschillende accupakketten.

Intussen wordt de brandstofcel niet vergeten. Hyundai wil bijdragen aan de transitie naar een hydrogen society. Mocht de toekomst toch anders lopen, dan kan Hyundai alsnog waterstofauto’s leveren. Dat waterstof een gangbare brandstof wordt lijkt iets dat zeker is, wel is het de vraag of er voor de brandstof een rol van betekenis is weggelegd.

Beeld: Hyundai Kona Electric


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.