Het is niet bepaald een verrassing, maar toch. Hyundai zal de komende jaren de nodige ev’s introduceren.

De Hyunda Ioniq Electric en de Kona Electric zijn twee prima auto’s, maar dat is eigenlijk een voorzichtige start wanneer het gaat om elektrische aandrijving bij het Koreaanse merk. Er komt een nieuw platform, dat speciaal is bedoeld voor elektrische aandrijving. Dat is het E-GMP-platform. Verder mogen productieuitvoeringen van de Hyundai 45 EV Concept en Hyundai Prophecy Concept worden verwacht.

Het plan van Hyundai is om vanaf 2025 jaarlijks 560.000 elektrische auto’s te verkopen. Uiteraard moet het aanbod er tegen die tijd wel zijn. Niet voor niet is het plan om meer dan 12 ev’s te introduceren tussen nu en 2025, een deel van die auto’s staat op het voorgenoemde, nieuw ontwikkelde platform.

Dit alles maakt deel uit van het vijfjarenplan van Hyundai, Strategy 2025 genoemd. Daarin wordt ook aandacht gevestigd op slimme mobiliteit. Auto’s zullen meer dan nu gericht zijn op het verzamelen van data en bovendien worden mobiliteitsconcepten aangeboden, zoals deelautodiensten.

Tevens wordt gestreefd naar acceptatie en groei van waterstof, de brandstofcel moet een brede toepassing vinden in het vervoer. Gedacht wordt aan schepen, treinen en urban air mobility (UAM). Dat laatste is een aardige ontwikkeling, Hyundai is van plan om vliegende transportmiddelen te ontwikkelen.

Tot slot mag het weinig verrassend heten dat ook Hyundai bezig is met de zelfrijdende auto. Het is evenwel onduidelijk wanneer (volledig) autonoom rijden levensvatbaar is.

Beeld Hyundai Prophecy Concept


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.