Hyundai Ioniq deelauto
Een geduchte tegenstander voor Car2go?

Bij Hyundai is het nu ook mogelijk om in een elektrische deelauto te stappen. Alleen is dit liefst een vijfpersoonsauto. Dat is andere koek dan een Car2go, die te vinden is iedere op een Amsterdamse straathoek. Het project is met onmiddelijke ingang van start gegaan. Er worden 100 elektrische Hyundai Ioniq’s ingezet. Volgens Hyundai is de kans om stil te vallen erg klein. Amsterdam heeft een uitstekende laadinfrastructuur; met bijna 2.400 laadpunten is opladen altijd mogelijk. Mocht het halen van de bestemming penibel worden, dan zijn er servicewagens met een mobiele lader beschikbaar.

Het project is volgens Hyundai perfect voor Amsterdam. Hoe platter het land, hoe verder er te komen valt met een volledig elektrische auto. Tenzij er in bergachtig landschap alleen maar wordt gedaald natuurlijk. Bovendien wil Amsterdam vanaf 2025 CO2-neutraal zijn.

Hyundai heeft grootse ambities met eco-vriendelijke auto’s. Voor 2020 wil het merk 15 van dat soort auto’s gelanceerd hebben. De aandacht gaat daarbij niet alleen uit naar elektrische aandrijflijnen, maar ook naar brandstofceltechnologie en hybrides.

Voor het huren van de auto’s is er een IONIQ Car Sharing-app beschikbaar.

Hyundai IONIQ


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.