Hyundai ix35 Fuel Cell
Van Oslo naar Malmö is de langste reis die tot nu toe op waterstof werd gereden.

De Hyundai ix35 Fuel Cell heeft met 700 kilometer door 3 landen een recordafstand gereden op een enkele tank waterstof. De reis van Osla (Noorwegen) naar Malmö (Zweden) via Gothernburg (Zweden) en Kopenhagen (Denemarken) duurde 10 uur. Doordat er zowel over de snelweg als door de stad werd gereden kwam de gemiddelde snelheid uit op 76 km/u.

Het voertuig was geheel productie-standaard, maar oversteeg zijn actieradius van 594 kilometer, zoals deze op het officiële papiertje staat. De rit zou oorspronkelijk in Kopenhagen zijn geëindigd, maar omdat er nog genoeg waterstof in de tank zat, werd de reis voortgezet. Bij het tankstation in Malmö stopten de bestuurders met nog 10 kilometer actieradius op de teller.

Om te laten zien dat auto’s op waterstof ook ideaal zijn om mee op vakantie te gaan, reden dezelfde bestuurders in april 2012 van Oslo naar Monaco, een rit van 2.260 kilometer. Met het groeiende aantal waterstoftankstations wordt deze technologie een steeds interessantere alternatieve aandrijfvorm.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.