Hyundai ix35 waterstofauto op Nederlands kenteken
Was de Hyundai iX35 to voor kort de enige waterstofauto die op dat moment te koop was, nu krijgt de auto concurrentie van de Toyota Mirai. Reden voor een fikse korting in het thuisland.

In Zuid-Korea kost de iX35 FCV (of eigenlijk Tucson, want zo heet de compacte SUV op de thuismarkt) tot voor kort omgerekend zo’n 126.000 euro. Een gepeperd prijskaartje, waar Hyundai zomaar een kleine 59.000 euro vanaf heeft weten te halen. Daardoor kost de iX35 FCV nog ‘maar’ 67.000 euro. Trek je daar vervolgens de lokale subsidies vanaf, dan stap je voor 47.200 euro in.

Ook in Nederland rijden een tweetal Hyundai iX35 FCV’s rond. Deze zijn door Rijkswaterstaat aangeschaft voor een onbekend bedrag. Afgaande op het bedrag dat op het kenteken vermeld staat, is er waarschijnlijk bijna 175.000 euro per iX35 betaald. Een fors bedrag, dus een vergelijkbare korting zou ook hier zeker welkom zijn. Meer info over een eventuele Europese prijsverlaging volgt waarschijnlijk nog deze maand, aldus wardsauto.com.

Op dit moment zijn er 208 Hyundai iX35 geproduceerd, waarvan er 28 zijn verkocht aan lokale overheden en bedrijven verbonden aan de Hyundai-groep. 100 exemplaren verdwenen naar de Verenigde Staten en Canada en de resterende 80 Hyundai’s zijn verdeeld over Europa, waarvan dus twee naar Nederland.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.