Hyundai lanceert een nieuw merk genaamd IONIQ. Met dit nieuwe merk focust de Koreanse autobouwer zich op elektrische auto’s.

Hyundai gaat geëlektrificeerde mobiliteit niet langer aanbieden onder het eigen huis. De Zuid-Koreaanse autofabrikant heeft hier een apart merk voor opgericht genaamd IONIQ. Dat klinkt als het goed is bekend in de oren. De Hyundai IONIQ behoort immers tot één van de eerste elektrische modellen van het merk.

Onder deze nieuwe merknaam worden de komende drie jaar drie elektrische modellen (BEV’s) op de markt gebracht. De IONIQ 5 is het eerste model dat later dit jaar onder de nieuwe merknaam gelanceerd wordt. Dit is een middelgrote CUV die gebaseerd is op de 45 Concept EV. In 2022 volgt de IONIQ 6. Dit wordt een sportsedan op basis van de Hyundai Concept EV Prophecy die afgelopen maart onthuld werd. Vervolgens komt in 2023 de IONIQ 7, dit zal een grote CUV worden.

De IONIQ-modellen worden gebouwd op het Electric Global Modular Platform (E-GMP). Ze krijgen een actieradius van ten minste 450 km. De batterij moet in 20 minuten kunnen worden opgeladen. Daarmee zullen de IONIQ 5, 6 en 7 tot de snelst op te laden elektrische voertuigen op de markt behoren. Het is afwachten op de eerste IONIQ. Later dit jaar is dus het eerste model al een feit.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.