Hyundai Ioniq Electric
Minder batterijen, minder elektrische auto’s. Zo eenvoudig lijkt het te liggen. De steeds verder toenemende behoefte aan accupakketten kan niet worden ingelost.

En dat heeft zo zijn consequenties voor de beschikbaarheid van de Hyundai Ioniq Electric. Een populaire en vooral ook goed betaalbare elektrische auto. Er is een schrijven van de Canadese importeur uitgelekt, waarover Green Car Reports eerder heeft bericht. Daaruit blijkt dat het batterijtekort vooral op korte termijn consequenties heeft. De verkopen van de Ioniq van modeljaar 2018 worden stilgelegd, vanaf nu worden alleen orders aangenomen voor modeljaar 2019.

Dat klinkt drastischer dan het is. De leveringen van de Huyndai Ioniq van modeljaar 2019 beginnen namelijk in juli van dit jaar. Toch kunnen er volgens een woordvoerder van het merk ook gevolgen zijn voor de verkrijgbaarheid van de Hyundai Kona Electric. Deze volledig elektrische crossover zou nog dit jaar op de Nederlandse markt moeten verschijnen.

Eerder werd nog bekend gemaakt dat de productie van de Hyundai Ioniq Electric zou worden opgevoerd. Betekent dit dat de elektrische auto’s bij Hyundai een groter succes zijn dan gedacht? Of is dit simpelweg omdat meer autofabrikanten accupakketten nodig hebben, terwijl de benodigde grondstoffen vrij schaars zijn? Verschillende autofabrikanten proberen hun ‘accuposities’ veilig te stellen, om in de nabije toekomst ook daadwerkelijke alle beloofde ev’s en plugin-hybrides te kunnen leveren.

Het zal in de aankomende periode duidelijk worden of er een structurele vertraging van de levering van de Hyundai Ioniq ontstaat, of dat er slechts sprake is van een kortdurend probleem met de accuinkoop.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.