Een Hyundai van de toekomst is elektrisch, of wordt voorzien van een brandstofcel. Benzine- en dieselmotoren behoren echt tot het verleden.

Niet dat er van vandaag morgen geen enkele verbrandingsmotor meer beschikbaar is bij Hyundai, maar het heeft duidelijk niet de prioriteit. Er wordt vooruitgekeken en toekomstplannen worden ontvouwd.

Het aantal beschikbare modellen met een verbrandingsmotor, wordt door Hyundai gehalveerd, zo blijkt uit een bericht van Reuters. De afdeling Research & Development zet vol in op elektrische aandrijflijnen en andere alternatieven. De gemiddelde elektrische Hyundai is al heel goed, als het aankomt op laadsnelheid en prestaties, maar zal nog beter worden.

Het aantal ev’s in de Verenigde Staten, Europa en China wordt geleidelijk uitgebreid. Verwacht dus veel Ioniq-modellen. Volledige elektrificatie wordt voorzien tegen 2040. Voor iedereen met een niet onderdrukbare behoefte tot tanken, is het een fijne gedachte dat waterstof ook belangrijk is voor Hyundai. Het merk lijkt alle mogelijke voertuigvormen van een brandstofcel te willen voorzien, van bus tot personenauto.

Overigens worden bij de meeste automerken de verbrandingsmotoren uitgefaseerd, tegen 2040 zal iedere denkbare auto elektrisch zijn.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.