Hyundai lijkt met de i30 een nieuw succesnummer in de showrooms te hebben. De nieuwe Hyundai i30 wagon, die in augustus bij de Nederlandse Hyundai-dealer wordt verwacht, combineert stijl met ruimte en ‘groene’ labels.

De Hyundai i30 wagon wordt in Nederland geleverd met dezelfde motoren en transmissies als zijn broer, de vijfdeurs hatchback: een 135 pk sterke 1.6 GDI, direct ingespoten benzinemotor en een 1.6 direct ingespoten common rail dieselmotor met 128 pk. Beide modellen hebben ‘groene’ labels (A-label voor versie met benzinemotor en een B-label voor de diesel) en vallen (ook na 1 juli) in het gunstige belastingtarief van 20 procent. De CO2-uitstoot voor de benzinemotor is 130 g/km en voor de diesel slechts 110 g/km.

De nieuwe Hyundai i30 wagon is 18,5 centimeter langer dan de hatchback en 10 centimeter langer dan zijn voorganger. Daarmee is de wagon fors gegroeid. De bagageruimte is met 528 liter (was 415 liter) flink groter dan de 378 liter in de hatchback. En met de achterbank neergeklapt kan de bagageruimte tot maar liefst 1.642 liter worden uitgebreid.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Echt, wie had tien jaar geleden kunnen denken dat Hyundai (en Kia, for that matter) zo hard vooruit zouden gaan op het gebied van design. Vraag me af waar ze over tien jaar zullen staan.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.