Hyundai FCEV truck
Deze vrachtwagens met een brandstofcel levert Hyundai aan Hyundai Hydrogen Mobility. Een onvermijdelijke wisseltruc, op weg naar succes voor waterstof?

De Zuid-Koreaanse autobouwer Hyundai lijkt een van de weinige te zijn die vol inzet op waterstof. De Hyundai Nexo is gewoon te koop bij de dealer en er is een waterstoftruck aangekondigd. Ook is er door Hyundai en belanghebbenden als Nikola, Air Liquide en Shell een samenwerkingsovereenkomst gesloten.

Rond het jaar 2030 wil Hyundai jaarlijks (!) 500.000 voertuigen met een brandstofcel produceren; personenwagens, bestelwagens en vrachtwagens. Om die ambitie te verwezenlijken wordt er alvast begonnen met de levering van vrachtwagens. Tussen nu en het jaar 2025 worden door Hyundai 1.600 van die waterstoftrucks geleverd aan Hyundai Hydrogen Mobility. Dat roept de vraag op of de beoogde vrachtwagen al bijna is uitontwikkeld. Deze vrachtwagens zullen worden geleased door H2 Mobility Switzerland Association, waar tankstations, transportbedrijven en verschillende andere partijen die bezig zijn met waterstof deel van uitmaken.

Het wachten is nu op de doorbraak van waterstof, vooral tankstations worden nu node gemist.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.