Hyundai Next Generation FCEV
Zij het indirect. De beide merken zijn met eenzelfde partner in zee gegaan.

Aurora Innovations is het bedrijf waarover het gaat. Deze partij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van autonome systemen die in een veelvoud aan auto’s ingebouwd moeten gaan worden. Het bedrijf Aurora Innovations is opgericht door Chris Urmsom. Een voormalige Google-medewerker, die ook daar verantwordelijk is geweest voor autonoom rijden. Dat heeft uiteraard geleid tot de nodige kennis.

“Bij Aurora bouwen we een bestuurder, we zijn [niet bezig met] het bouwen van een assistentiesysteem. We hebben een diep begrip van wat er nodig is om een echte onbemande auto te bouwen”, aldus Urmsom.

Level 4 of level 5-autonomie is het minimum en er wordt niet gewerkt aan rijassistenten die autonoom rijden slechts ten dele mogelijk maken. Dat betekent dat de auto’s geheel zelfstandig functioneren in een afgebakend geografisch gebied, of overal geheel zelfstandig is. Welke auto’s als eerste Aurora-technologie krijgen is niet geheel bekend. Volkswagen gaat testen met vele tientallen voertuigen. Uiteraard blijft autonoom rijden niet beperkt tot het merk Volkswagen, maar zullen ook andere merken uit de Volkswagen-groep de beschikking krijgen over dezelfde technologie. In 2021 wil Volkswagen testvloten hebben in vijf verschillende steden. Allicht komt ook de Sedric op een zeker moment gewoon op de weg en wordt ook de ID-reeks autonoom.

De eerste autonome Hyundai zal de Next Generation FCEV zijn. Dat is een suv op waterstof, die de ix35 Fuel Cell opvolgt.

Foto: Hyundai Next Generation FCEV


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.