Iets dat het rijbereik met honderden kilometers zou kunnen verhogen.

Op de elektrische auto’s van Hyundai valt niet veel aan te merken, de aandrijflijnen werken geruisloos en goed. Wanneer bijvoorbeeld wordt gekozen voor de Hyundai Kona Electric ligt het rijbereik zomaar op een goede 400 kilometer, met dank aan een 64 kWh-accupakket.

Vanzelfsprekend staat de ontwikkeling niet stil. Veel merken zijn bezig met solid state accu’s. Deze accu’s zijn veiliger, bieden een hogere opslagcapaciteit, tegen lagere kosten dan nu gangbaar is. Het is alleen niet duidelijk wanneer dit batterijtype op grote schaal ge├»ntroduceerd gaat worden, die belofte zweeft al enige jaren boven de markt. Ecomento weet te melden dat er een ontmoeting zou zijn geweest tussen topmanagers van Hyundai en Samsung, in de accufabriek van Samsung SDI. Het zou zijn gegaan over solid state accu’s.

Er zou al een prototype van een dergelijk accupakket zijn ontwikkeld, dat in een elektrische auto goed zou zijn voor een rijbereik van maximaal 800 kilometer en 1.000 laadcycli.

Hyundai en zustermerk Kia sparen kosten noch moeite en zorgen de komende jaren voor een groot aanbod van elektro-auto’s en waterstofauto’s.

Die andere belangrijke bouwer van ev’s, we hebben het dan uiteraard over Tesla, lijkt ook een manier te hebben gevonden om het rijbereik van zijn auto’s te vergroten.

Beeld: concept Hyundai Prophecy


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.