Hyundai Kona Electric
Het loopt de spuigaten uit met de wachttijden, dus ingrijpen is nodig.

Nu een Kia e-Niro, of een Hyundai Kona Electric bestellen betekent vaak dat de levering pas diep in 2020 wordt gedaan. Dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn. Hiermee lijkt Jürgen Keller, baas van Hyundai Duitsland, het van harte eens te zijn.

Een reden voor de oplopende wachttijden is dat aantallen van de ev’s die in Zuid-Korea worden geproduceerd, in het thuisland achterblijven. Het is echter de bedoeling om de Hyundai Kona in Europa te fabriceren, de wachttijden voor dat model nemen in ieder geval af. Goed nieuws voor Europa, is ook goed nieuws voor Nederland.

Het is te hopen dat het productievolume van andere elektrische modellen van Hyundai en zustermerk Kia beter wordt aangepast aan de vraag. De Hyundai Ioniq Electric is net vernieuwd en lijkt nog altijd heel behoorlijk leverbaar te zijn, wat er van de nieuwe Kia e-Soul kan worden verwacht laat zich nog niet raden en na het ondertekenen van de verkooporder van een Kia e-Niro is het lang wachten.

Anders is er altijd nog de Hyundai Nexo, de suv met een brandstofcel valt haast een exotische verschijning te noemen door de geringe verkoopaantallen. (Via: autogazette.de)

Foto: Hyundai Kona Electric


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.