Ineos is onder andere waterstofproducent, Hyundai levert voertuigen met een brandstofcel.

Eén en één is twee. Hyundai levert de voertuigen, Ineos is sterk in de achterliggende infrastructuur. Want vanzelfsprekend dient waterstof geproduceerd te worden. De beide partijen zoeken de samenwerking en hebben een intentieverklaring getekend.

Ineos of eigenlijk dochtermaatschappij Inovyn is verantwoordelijk voor grootschalige productie van waterstof middels elektrolyse en gebruikt hiervoor hernieuwbare energie. Dat laatste is gunstig, want waterstofproductie kost nogal wat energie en het heeft altijd de voorkeur dat duurzame bronnen worden gebruikt. Momenteel is er een jaarproductie van 300.000 ton waterstof.

Verder moet de Ineos Grenadier, een Defender-achtige terreinwagen, van brandstofceltechnologie worden voorzien. Hiervoor wordt de modulaire brandstofcel van Hyundai gebruikt.

Hyundai is op zijn beurt gekend van de Nexo en XCIENT. De eerste is een luxe suv en de tweede een truck. De Zuid-Koreaanse autobouwer wil verschillende voertuigen voorzien van een brandstofcel, ook trucks en bussen. Er zijn verschillende proefprojecten gaande.

Beeld: waterstofaandrijving van Hyundai


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.