Hyundai Blue Will concept
De Toyota Prius staat bovenaan de hybride verkooplijsten. Ford en Hyundai willen daar verandering in gaan brengen.

Hyundai test momenteel met verlengde i30-mules, zowel in hatchback als stationwagon variant. Echter, het uiteindelijke hybride productiemodel zal een compleet nieuw ontwerp krijgen. Van begin af aan ontwikkeld als hybride, moet deze auto het over een paar jaar op gaan nemen tegen de Prius. Van een plug-in versie is nog geen sprake, maar met de huidige trend is het aannemelijk dat deze snel zal volgen.

Hyundai bouwde al eerder een auto specifiek gericht op het huisvesten van een hybride aandrijflijn. Deze Blue Will concept (op bovenstaande foto) dateert alweer uit 2010, maar 4 jaar na dato is dit nog steeds een interessant ontwerp waar vast wel het een en ander van geleend gaat worden.

Ford, op zijn beurt, wil eind 2018 met een Prius-concurrent op de markt komen. Ook dit zal een origineel ontwerp zijn, puur toegespitst op een hybride aandrijflijn. De auto met codenaam C240 zal worden gebouwd op het nieuwe C2 platform, die ook onder de nieuwe Focus en Escape komt te liggen. Net als bij de Prius (en Hyundais hybride) zal de C240 in verschillende karosserievormen worden geleverd.

Wie het laatst lacht, lacht het best? Als de nieuwe hybrides van Ford en Hyundai op de markt komen, viert de Prius zijn 20-jarige bestaan. In die tijd hebben de concurrenten de kunst goed af kunnen kijken van de Prius, wat het alternatief rijden hopelijk ten goede zal komen.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.