Hyundai 45
We hebben een voorzichtig eerste beeld van deze concept car. Als een ding duidelijk wordt, dan is het wel dat er een rotsvast geloof in elektrisch rijden aan de dag wordt gelegd.

Ooit had een concept car een V-nogiets-motor; een indrukwekkend blok met eindeloos veel cilinders en een belachelijk hoog motorvermogen. Die tijd ligt achter ons. De concept car die Hyundai onthult tijdens de Internationale Autoausstellung in Frankfurt is elektrisch. Het gaat om de Hyundai『45』, met wonderlijke haken in de typenaam.

De aankondiging van de auto gaat vergezeld van veel wolligheid, de designtaal zou het principe van Sensous Sportiness huldigen. Sensuele sportiviteit. Toch interessant. Ook is er een gepersonaliseerde in car customer experience, iedereen kan dus het interieur naar eigen smaak aanpassen. Dat betekent naar verwachting al dan niet uitbundige sfeerverlichting en een aanzienlijke hoeveelheid schermen. Aan de buitenzijde geen vaste lichteenheden, maar dynamische en led-stripachtige verlichting. Retro en modern ineen.

Het is nog een kleine tweeënhalve week wachten op de onthulling van de Hyundai『45』, dan kunnen we alles met eigen ogen aanschouwen. De achterzijde doet onwillekeurig denken aan de Peugeot E-Legend. Grote vraag is wat het motorvermogen is en hoe groot het accupakket zal zijn, hoewel zoiets bij dergelijke auto’s in hoge mate theoretisch is. Mocht het ooit tot een productieversie komen, dan worden de scherpe randjes eraf gehaald en zijn de specificaties opvallend gemiddeld. Normaal, omdat het moet.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.