Hyundai road safety
Om Elon Musk naar de kroon te steken, of eenvoudigweg omdat het een goede investering is?

Eerder was het namelijk de chef van Tesla die in het nieuws kwam met enkele grootschalige energieopslagprojecten, de grootste van de wereld werd gebouwd in het zuiden van Australiƫ. De aaneenrijging van Powerpacks aldaar is goed voor 100 MW. Daar gaat Hyundai overheen met een energieopslag van 150 MW.

Daaraan wordt de komende drie maanden gewerkt. Deze energieopslag wordt gerealiseerd in Ulsan in Zuid-Korea, niet toevallig de stad waar Hyundai tot wasdom is gekomen en nog altijd de grootste productielokatie van de fabrikant. Uiteraard maakt de energieopslag het mogelijk om meer te kunnen vertrouwen op hernieuwbare energie en dempt het de grilligheid die inherent is aan deze vorm van energie.

Het is voor Hyundai bovendien een goede manier om het onderscheid te maken met andere autofabrikanten. Het merkt poogt duurzaam te zijn, onder andere door het aanbieden van groene modellen. Er is bij het merk de keuze tussen waterstof, elektriciteit en hybride. Zeker de brandstofcelauto Nexo is aardig uniek, aangezien het aantal concurrenten op de vingers van een hand is te tellen. (Via: cleantechnica.com)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.