Hyundai Ioniq
De duurzaamheidsgedachte wordt voorlopig niet losgelaten. Daarvoor hoefde ook niet bepaald te worden gevreesd.

Bij Hyundai is het mogelijk om een auto te kopen met een aandrijflijn die het milieu zo min mogelijk belast. Het merk biedt voor ieder wat wils, van hybride tot brandstofcel. Een aantal daarvan is bekend. Zo is er de Hyundai Ioniq, deze auto is pas vernieuwd en geniet in Nederland de nodige bekendheid als ev, maar is er ook als hybride en plugin hybride. Dat zijn er alvast drie. Verder komt vrij spoedig de nieuwe Hyundai Sonata Hybrid op de markt, hoewel die aan Amerika voorbehouden is.

Met enig creatief rekenwerk betekent volgens Hyundai dat er nog negen auto’s mogen worden verwacht, want zowel de Ioniq in drie verschillende vormen als de Sonata worden tot de eerste nieuwkomers gerekend. In 2022 zijn er in totaal 13 auto’s met alternatieve aandrijving op de markt. Wat dat precies mag betekenen is niet duidelijk. Het zou natuurlijk kunnen gaan om auto’s met niet geringe buitenformaten, immer populaire suv’s of crossovers. Maar hopelijk komen er (ook) auto’s die niet overdreven groot zijn.

Wat we wel weten is dat er een platform wordt ontwikkeld, speciaal voor elektrische aandrijflijnen en dat de ambities op het vlak van waterstof onverminderd hoog zijn. Verder is de Hyundai 45 EV een smaakvolle concept car, die het waard is om in productie te worden genomen.

Beeld: Hyundai Ioniq


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.