Hyundai AVPS
Er wordt een mooi toekomstbeeld geschetst door Hyundai, waarin draadloos opladen en autonome auto’s tot de normaalste zaken van de wereld behoren.

Het gaat rap met de ontwikkeling van elektrische auto’s. Daarbij blijft het echter niet, ook autonoom rijden wint aan belang. De zelfrijdende auto is in Europa nog niet te vinden, maar het lijkt een kwestie van tijd te zijn voor het zover is. Hoe lang er nog gewacht moet worden is de vraag. Een auto zelfstandig laten rijden binnen een geografisch afgebakend gebied is een haalbaar doel, we hebben het dan over level 4 autonoom rijden.

Hyundai komt met de ideale oplossing om de talloze elektrische auto’s die binnen luttele jaren op de weg verschijnen op te laden. Het merk wil zijn auto’s zelfstandig de weg naar een laadpunt kunnen laten vinden, waarna er draadloos wordt opgeladen. Met het Automated Valet Parking System volstaat een smartphone om een commando daartoe te geven aan de auto. In- en uitparkeren kan achterwege blijven, wat voor sommigen een enorme opluchting is. Is dat auto eenmaal volledig opgeladen, dan wordt de lader vrijgemaakt. Laadpaalklevers behoren dus tot het verleden. Het is hoe dan ook een luxe, want zoeken naar een parkeerplaats hoeft niet meer en de eigen auto komt op afroep voorrijden.

Of dit hoogst conceptueel is of dat we iets dergelijks in de praktijk gaan terugzien is onduidelijk. Wel is zustermerk Kia al bezig met draadloos opladen.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.