Hyundai 45 Concept
Back to the future met deze éénentwintigste-eeuwse showpony.

Die moeten we uitleggen. Het is een Hyundai die misschien wel iets wegheeft van de DeLorean DMC-12, maar meer nog is deze auto geïnspireerd op een concept uit de beginperiode van het Koreaanse merk. De inmiddels vijfenveertig jaar oude Hyundai Pony Coupe Concept, een aanzienlijk leukere auto dan de wat treurniswekkende gewone Pony.

De Hyundai 45 EV Concept heeft uiteraard een volledig elektrische aandrijflijn. Zo luidt de theorie, want specificaties worden niet gedeeld. De auto is lekker hoekig en lijkt net wat hoger op de grote wielen te staan. Er zijn veel led’s op de auto te vinden, die zorgen voor de verlichting aan de voorzijde en aan de achterzijde. Aan de zijkant is er ook een led-strip te vinden, waaraan valt af te lezen hoe vol het accupakket nog is. Uiteraard valt de auto te zien op de IAA van dit jaar.

Het interieur moet bijdragen aan een algeheel gevoel van welbehagen. In de stoelen is het goed hangen en het comfort ligt op een hoog peil. Er is een nogal breed scherm aanwezig, waarop alle wenselijke informatie wordt getoond. Ook de voorpassagier kan instellingen doen, hiervoor staat een projectiescherm op het dashboard ter beschikking.

De Hyundai 45 EV Concept ziet er niet overdreven spectaculair uit, maar mocht Hyundai hiervan een smaakvolle hatchback weten te maken, dan zou die wel eens hoge ogen kunnen gooien.

Hyundai 45 Concept achterzijde

Hyundai 45 Concept interieur


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.