Het is afwachten wat deze Hyperion XP-1 waterstofauto ons gaat brengen.

Zeker niet elk supercar project is een succes. Allerlei nieuwe projecten van vermogenden uit het Midden-Oosten, Amerika of Aziƫ beginnen met veel bombarie, maar weten het later niet waar te maken. Het is te hopen voor Hyperion dat deze XP-1 wel weet te slagen.

Het is een bijzonder concept. Wat je zit is namelijk een auto op waterstof. Nu hebben we door de jaren heen regelmatig waterstofauto’s gezien, maar slechts een enkeling is daadwerkelijk op de markt gekomen. De lancering van de Hyperion XP-1 verliep al niet vlekkeloos. In eerste instantie zou de onthulling op de autoshow van New York in april plaatsvinden. Door het coronavirus ging die onthulling niet door.

De Hyperion XP-1 is een vierwielaangedreven supercar. De brandstofcelauto weegt volgens de belofte minder dan 1.030 kg. Het sprintje naar de honderd zou in minder dan 2,5 seconden gedaan moeten zijn. De topsnelheid ligt boven de 355 km/u. Allemaal bijzondere specificaties, maar we hebben het hier over een prototype. De actieradius van de auto op waterstof bedraagt meer dan 1.600 kilometer.

De bedoeling is dat de Hyperion XP-1 begin 2022 op de mark komt. Hyperion zegt er maximaal 300 van te bouwen.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.