De Porsche 918 Spyder is de eerste straatlegale auto die een rondetijd neerzet onder de zeven minuten.

In zes minuten en 57 seconden reed de 918 Spyder zijn ronde over de 20,6 kilometer lange Nordschleife. De sportwagen met hybride aandrijving verbreekt hiermee het oude record met 14 seconden. Wolfgang Hatz, hoofd onderzoek en ontwikkeling bij Porsche: “Met de 918 Spyder hebben wij beloofd om rijplezier, efficiëntie en prestaties te herdefiniëren. We hebben ons woord gehouden.”

De 918 Spyder viert op dit moment zijn wereldpremière op de IAA. Met het Nürburgringrecord laat Porsche het potentieel van hun plug-in hybride concept zien. Dr. Frank Walliser, projectleider van de 918 Spyder: “De radicale hybridisatie van de 918 Spyder vanaf het prille begin is wat dit ronderecord mogelijk heeft gemaakt. De rondetijd op de Nordschleife is en blijft de moeilijkste meetlat voor een sportauto. Met een tijd van 6.57 minuten, hebben wij een resultaat behaald waarop iedereen in het ontwikkelingsteam van Porsche met recht trots op is.”

Het record, dat vier jaar lang onaangetast bleef, werd verbroken tijdens de eerste poging tijdens een testrit in de ochtend van 4 september. Alle drie de coureurs – voormalig Europees rallykampioen Walter Röhrl, Porsche testrijder Timo Kluck en Porsche fabrieksrijder Marc Lieb – waren sneller dan het staande record met elke ronde in de twee 918 Spyder modellen die werden gebruikt. Vele malen werd er een rondetijd van minder dan zeven minuten neergezet.

Uiteindelijk was het Marc Liev die de beste tijd van 6.57 minuten plaatste, met een gemiddelde snelheid van 179,5 km/u. De twee sportauto’s, die elk een vermogen leveren van 886 pk, waren voorzien van het optionele “Weissach pakket” om de rijdynamiek te verbeteren. Wel werd er gereden op de standaard Michelin banden die speciaal voor de 918 Spyder zijn ontwikkeld.

Bekijk HIER de video van het ronderecord.


Meer lezen over: , , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.