De nieuwe Peugeot 508 RXH is een dieselhybride, met deze bijzondere auto breidt Peugeot het gamma uit naar boven en laat het merk zien welke visie zij heeft op zuinige auto’s. De opvallende styling en de innovatieve HYbrid4-technologie zorgen voor een auto met zeer nette prestaties.

De 508 RXH heeft een vermogen van maar liefst 200 pk en een maximum koppel van 450Nm. De auto heeft 4-wielaandrijving en een CO2-uitstoot van minder dan 109 g/km. Tevens is het mogelijk om 100% elektrisch te rijden.

De 508 Berline en SW waren al verkrijgbaar sinds dit voorjaar, nu breidt Peugeot het gamma naar boven toe uit en neemt volgens eigen zeggen een voorsprong op het gebied van technologie en milieu. Vooral het feit dat het hier gaat om een hybride diesel maakt het noemenswaardig. Om het exclusieve karakter van de auto te onderstrepen, krijgt het interieur een specifieke afwerking en bekleding. Ook de rijke standaarduitrusting past geheel bij een auto in dit topsegment. Keyless Entry & Start, elektrisch verstelbare voorstoelen, head-up display, glazen panoramadak, 18” lichtmetalen velgen, extra getinte en gelaagde zijruiten, intelligente parkeerhulp, Peugeot Connect Nav, enz. zorgen voor optimaal comfort voor alle inzittenden.

Voor de aandrijving van de auto is gekozen voor de 2.0 HDi HYbrid4, de eerste dieselhybride motor ter wereld. Het Hybrid4 zal ook gebruikt worden in de toekomstige Peugeot 3008 en Citroen DS5. Na de introductie van de 3008 HYbrid4 in het komend najaar, zal Peugeot haar innovatieve strategie op het gebied van rijeigenschappen en milieu voortzetten met de introductie van meer modellen met de HYbrid4-technologie.

De 508 RXH zal op de komende IAA in Frankfurt zijn debuut beleven. De lancering staat gepland in de loop van het voorjaar 2012.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.