Kia Niro
De Zuid-Koreaanse autofabrikant is trots.

De crossover heeft tijdens een bijna zesduizend kilometer lange roadtrip van de west- naar de oostkust van de Verenigde Staten een gemiddeld brandstofverbruik van 3,7 l/100 km laten noteren. Dat is goed voor een nieuw Guinness World Record voor de zuinigste roadtrip van west- naar oostkust van de USA.

De Niro legde tijdens de roadtrip dwars door de Verenigde Staten een afstand af van dik 3.715 mijl, omgerekend zo’n 5.980 kilometer. Bestuurder Wayne Gerdes uit Carlsbad (Californië) en co-driver Robert Winger uit Williamsburg (Virginia) verlieten het beroemde stadhuis van Los Angeles met als bestemming het stadhuis van New York City. De hybride aandrijflijn van de Kia Niro had voor het afleggen van deze forse afstand 4,1 tanks met brandstof nodig. Het voertuig was op geen enkele manier speciaal geprepareerd voor de rit.

Ook in ons land laat de hybride zich niet onbetuigd. Zo werd het model in september 2016 uitgeroepen tot de zuinigste auto in de categorie ‘benzine groot’ in de ‘Top 10 Zuinige Auto’s’ van de ANWB en Natuur & Milieu. Het brandstofverbruik van de crossover hybride Kia Niro bedraagt 3,8 l/100 km (gecombineerd volgens New European Driving Cycle) en de CO2-uitstoot 88 g/km.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.