Ram CEO Fred Diaz zei eens: “Truckers don’t want to buy hybrids,” maar toch gaat Dodge verder met het testen van de Ram 1500 plug-in hybrid pick-up truck. Het gaat om 10 stuks PHEV Ram 1500 pickups voor DTE Energy in Detroit, als onderdeel van een project met het Amerikaanse ministerie van Energie.

De plannen voor een hybride Dodge Ram stammen uit 2008 en sindsdien zijn er ongeveer 140 stuks gemaakt. Er zijn echter geen plannen om de hybride Ram ook daadwerkelijk in productie te laten gaan. De pickup gebruikt een vloeistofgekoelde 12,9 kWh lithium-ion batterij van Electrovaya en een 6,6 kW aan oplader voor de plug-in, gecombineerd met een 5.7-liter HEMI V8 motor en een two-mode hybride transmissie.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Plannen voor productie zijn er niet. Waarom maak je hem dan? Juist dit soort auto’s kunnen de uitstoot reducering wel gebruiken…

@meneersander: ze willen vooral de technologie testen.

Waarschijnlijk komt die technologie terug in andere/toekomstige modellen.

@autoblogger: Is het dan niet makkelijker dat in de modellen waar je het voor wilt gebruiken te doen. Nu krijg een logge grote pickup, met techniek die misschien niet eens past in een Sedan waar ze het in willen gebruiken.

Trouwens: kunnen jullie er niet iets aan doen, dat ik steeds opnieuw moet inloggen als ik op groen7 kom.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.