Een typische auto voor de Verenigde Staten? Groot, grof, uiterst krachtig en volkomen vrij van subtiliteiten.

Amerika is het land van de onbegrensde mogelijkheden, waar de truck sinds jaar en dag het favoriete vervoersmiddel is. Niet voor niets is ginder een aardig rijtje pick up trucks met een elektrische aandrijflijn gepresenteerd, want de wereldvreemdheid is niet van dien aard dat tot in lengte van dagen uitsluitend fossiele brandstoffen in belachelijke hoeveelheden worden verstookt. Niet dat een elektrische pick een efficiënte keuze is, maar toch.

Eén van de nieuwe ev’s is de Hummer EV. Een treffende naam. Een Hummer, maar dan met elektrische aandrijving, 1.000 pk en een koppel van meer dan 15.000 Nm aan de wielen. Uiteraard voldoet de vormgeving aan de verwachtingen. De ev is breed en de cabine oogt wat gedrongen door een hoge raamlijn, met vrij kleine ramen. Het is overigens meer een ute dan een pick up, want als het geen optisch bedrog is, dan is de laadbak wat aan de kleine kant. Plein air behoort tot de mogelijkheden, dankzij he afneembare dak.

Het accupakket is goed voor een rijbereik van meer dan 560 kilometer (of 350 mijl), wat voor een opslagcapaciteit daarbij hoort is niet bekend. Snelladen gaat ook daadwerkelijk snel, de auto maakt optimaal gebruik van ultra-snelladers die een vermogen van 350 kW leveren. Een subtiel woordenspel, waardoor niet helemaal duidelijk wordt of daadwerkelijk met 350 kW kan worden opgeladen.

De Hummer is voorzien van Super Cruise, om het rijden voor de bestuurder zo eenvoudig mogelijk te maken. Het gaat om een adaptieve cruise control, met rijstrookassistentie en rijbaanwisselfunctie.

De Humer EV Edition 1 is de eerste die geleverd wordt, vanaf het najaar van 2021. Die auto heeft een prijs van $ 112.595 (€ 94.950) exclusief belastingen en andere bijkomende kosten en is min of meer gelijk na de presentatie uitverkocht. In Europa zullen we deze Hummer (gelukkig?) niet gauw tegenkomen.


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.