Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Veel bedrijven zijn geïnteresseerd in de aanschaf van een EV, maar weten niet zo goed of en hoe dit moet worden gedaan.

Agentschap NL biedt nu een ‘Startgids voor bedrijven‘, waarbij zij antwoord geven op de twintig meest gestelde vragen. Hiermee wordt de overstap naar elektrisch rijden vergemakkelijkt.

Allerlei praktische aspecten worden belicht. Zo wordt er duidelijkheid geboden over de kosten en (fiscale) voordelen in een overzicht, waaruit onder andere blijkt dat elektrisch rijden in sommige gevallen goedkoper is dan rijden op benzine of diesel. Ook wordt er aandacht geschonken aan het opladen van de EV en de beschikbaarheid van laadpunten. Voorbeelden uit de praktijk, inclusief rekensommen, moeten de werkgever overtuigen.

Dat er behoefte is aan dit soort informatie moge duidelijk zijn. Bij dealers kan er over het algemeen weinig worden verteld over de praktische zaken van het bezitten van een elektrisch voertuig, zoals verzekeren, opladen en belastingen. Recent opende er in Rotterdam de ‘EV Makelaar‘ om mensen te helpen in hun keuze naar de aanschaf van een elektrische auto. Ondanks de groei in het aantal EV’s op de weg, kiezen de meeste consumenten voor een conventionele aandrijflijn.


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.