Het is nog steeds de vraag of de Formula E race in Hongkong door kan gaan. Een tunnel gooit roet in het eten.

De eerste internationale autorace in Hongkong komt in gevaar door een 10 meter lange tunnel op het parcours. CEO van de Formula E, Alejandro Agag, en de lokale overheid proberen met een oplossing te komen. De nieuwe, volledig elektrische raceklasse zal in september volgend jaar van start gaan in Beijing. Op 8 november zou het de beurt zijn aan Hongkong, maar dan moet alles wel op orde zijn.

“De route is onze grootste zorg op het moment. Alles is geregeld, behalve een kort stukje van 10 meter onder een tunnel door, waarbij de FIA bezorgd is over de veiligheid”, aldus Agag. Hij is “voor 90% zeker” dat de FIA goedkeuring geeft. Het comité zal volgende maand terugkeren om de aangepaste route te beoordelen.

Met snelheden van meer dan 200 km/u kan de tunnel een gevaar opleveren. Om de wagens te vertragen, overwegen de organisators een kleine chicane voor de tunnel. Aan de andere kant vormt een bocht van 90 graden het volgende obstakel.

Het circuit, met de start bij het stadhuis, is 2,4 kilometer lang. In ongeveer een uur zullen er 30 tot 35 ronden worden gereden, een spektakel voor meer dan 40.000 toeschouwers. Agag is van plan om Hongkong – vanwege de unieke ervaring – tot een vaste racelocatie te bestempelen. (Via South China Morning Post)

formula e hongkong


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.