Honda FCV
Zowel de auto met brandstofcel, die volgend jaar komt, als de volledig elektrische auto en plug-in hybride worden op zichzelf staande modellen. Honda zet de komende jaren dus vol in op alternatieve aandrijving.

Opvallend is dat Honda met drie op zichzelf staande modellen komt. Ze kiezen dus niet voor een bestaand model waar ze een plug-in of ev van maken en ze gaan ook niet één auto bijvoorbeeld met en zonder range-extender leveren, zoals BMW dat doet met de i3. Nee, de Japanners komen met drie nieuwe modellen, alle voorzien van hun eigen alternatieve aandrijflijn.

Als we InsideEVs mogen geloven, komt Honda in 2016 met een auto op waterstof. Conceptcars die als voorbode dienden voor deze FCV kwamen al eerder voorbij, maar het productiemodel heeft wat vertraging opgelopen. Volgens de eerder genoemde bron zouden deze twee al in 2016 of 2017 hun opwachting kunnen maken, eerder sprak Honda zelf nog over 2018. Destijds was nog niet duidelijk dat Honda op zichzelf staande modellen zou ontwikkelen, maar verwachtten we varianten van bestaande of nog te introduceren volumemodellen.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.