Nu de Tokyo Motor Show compleet is losgebarsten heeft Honda wederom een zuinige conceptcar onthuld. Na de de Advanced Cruiser-X concept en de kleine Micro Commuter is het nu de beurt aan de EVster, een auto waar tot voor kort alleen nog maar een paar schetsen van bekend waren.

Het is een auto geworden die zou kunnen doorgaan als de Roadster-variant van de nieuwe Civic. Daarnaast is hij, zoals de naam al doet vermoeden, volledig elektrisch aangedreven. De tweezitter zou voor flink wat rijplezier moeten zorgen, aldus honda. Specificaties over de e-motor zijn nog summier, wel claimen ze een actieradius van 160 km en krijgen de achterwielen 79 pk (54 kW) te verduren.

De auto is 357 cm lang, 150 cm breed en telt 110 cm in de hoogte. Lekker compact dus, en met deze afmetingen is de EV-Ster nét iets groter dan de Honda Beat uit de jaren negentig. De wielbasis heeft een lengte van 2.325 mm. Volgens Honda is er volop gebruik gemaakt van carbonfiber om het gewicht laag te houden, waarschijnlijk dat de auto daarom in 5 tellen naar de 60 km/u sprint.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.