Meerdere handen maken lichter goedkoper werk.

Er wordt verwacht dat Honda dit jaar een deal zal sluiten met een tweede accufabrikant voor kostenbesparing en een betere levering van lithium-ion batterijen. Welke fabrikant dit zal zijn werd nog niet gezegd.

De nieuwe stroom aan accu’s zal dienen als backup voor Blue Energy Co., sinds 2009 een gezamenlijke onderneming tussen Honda en de Japanse accufabrikant GS Yuasa Corp. Vooral de nieuwe hybrides van Honda, zoals de Jazz, zullen hier profijt van hebben. Mochten er problemen zijn met de levering, dan is er altijd nog een tweede partij om op terug te vallen.

Daarnaast wordt er competitie gecreëerd voor een betere en goedkopere batterij. Defecte lithium-ion accu’s van GS Yuasa eerder dit jaar zorgden ervoor dat Mitsubishi hun Outlander plug-in hybride terug moesten roepen, maar ook het nieuwe vliegtuig van Boeing, de 787 Dreamliner, moest in januari aan de grond blijven wegens oververhittende batterijen.

Momenteel levert Blue Energy lithium-ion accu’s voor de CR-Z en hybride versies van de Civic, Accord en de nieuwe Jazz. De batterijen voor de volledig elektrische Jazz komen van Toshiba. (via Automotive News)


Meer lezen over: , , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.