Acura RLX
In navolging van het Russische Kamaz kiest nu ook Honda een bijzondere plek voor het testen van zelfrijdende auto’s.

De Japanners gaan namelijk gebruik maken van the Concord Naval Weapons Station (CNWS) in de buurt van San Fransisco. Het testterrein is omgedoopt tot GoMentum Station omvat ruim 2.000 hectare en is daarmee het grootste testgebied in z’n soort.

GoMentum bevat een weg van zo’n 30 kilometer die is omgeven door gebouwen en andere zaken die we in de stad tegenkomen. Zodoende moet op het terrein kunnen worden getest onder realistische stadse omstandigheden. Publiek is overigens niet welkom op de test site, de veiligheid moet immers worden gewaarborgd.

Bij de tests wordt gebruikgemaakt van aangepaste Acura RLX’en. Deze Acura’s krijgen een sensoren en camera’s om veilig en autonoom in de rondte te kunnen rijden.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Is dat terrein eigendom van/gehuurd/geleasd door Honda, of is het een “openbaar” terrein, waar ook andere fabrikanten terecht kunnen? Dat laatste lijkt me interessant, zo zouden fabrikanten meteen kunnen zien hoe hun auto reageert op een autonome auto van een ander merk, en zou je een nog realistischer situatie krijgen…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.