Er is onvoldoende vraag naar de Honda Insight en CR-Z hybrides.

De Honda Insight was in 1999 de eerste massa geproduceerde hybride in Europa, een jaar voordat de Toyota Prius op de markt kwam. Ondanks de updates heeft de Insight het hoofd niet boven water kunnen houden en zal hij samen met de hybride CR-Z sportcoupé het toneel verlaten.

De overgebleven Europese voorraad zal nog worden verkocht. Op de Honda websites van de grootste markten wordt de Insight nog aangeboden in Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, maar voor Duitsland, Spanje en Italië is het al voorbij.

De hybride Jazz blijft als enige over met de alternatieve aandrijflijn. Honda heeft nog niet besloten of de nieuwe versie in 2015 naar Europa zal komen.

Sinds 1999 zijn er ongeveer 125.000 hybride Hondas verkocht in Europa, maar de cijfers dalen snel. Vorig jaar bleef de teller voor de Insight steken op 1.242 stuks, 62 procent minder dan in 2012. Het aantal verkochte CR-Z’s daalde met 66 procent naar slechts 695 stuks. De hybride Jazz deed het met 4.500 stuks iets beter, maar ook hier werd een flinke daling genoteerd.

De voorkeur van de Honda-consument gaat uit naar zuinige diesels. De Europese markt kreeg een 1.6-liter versie voor de Civic en CR-V, die in de voorlaatste slechts 94 gram CO2 per kilometer uitstoot tegenover de 96 g/km van de Insight. (Via Automotive News)


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.