Deze herfst zullen de kleine EV’s, die veel weg hebben van de Renault Twizy, door de straten van de Japanse stad Saitama rijden.

Het stadsbestuur van Saitama diende een aanvraag in bij het ministerie van land, infrastructuur en toerisme voor projecten die de introductie van micromobiliteit zouden promoten. De kleine EV van Honda, de Micro Commuter Prototype β, is hier uitermate geschikt voor.

Met het testprogramma zullen Honda en Saitama gebruikspatronen en de behoefte aan micromobiliteit bestuderen om transportproblemen op te lossen, met name in drukbevolkte gebieden. De Micro Commuter zal worden getest in verschillende situaties, zoals korte ritjes met bejaarde inwoners en autodelen voor forenzen en ondernemingen. Ook het nut van de kleine EV voor jonge gezinnen wordt bestudeerd. De Micro Commuter zal naast transport worden ingezet als een batterij voor het huishouden, het zogenaamde Honda Smart Home System (HSHS).

Er zijn plannen om de kleine EV ook te testen in de Kumamoto prefectuur en Miyakojima in Okinawa. Met Saitama erbij wil Honda met de drie lokale overheden samenwerken om projecten op te zetten die passen bij het unieke karakter van elke regio.

Omdat de Micro Commuter ook bestemd is voor Europa, kunnen wij profiteren van Honda’s testprogramma. De EV zal hier waarschijnlijk in de L7 (motorfiets) categorie vallen. Dit betekend dat het voertuig minder dan 15 kW vermogen mag hebben en minder dan 400 kg moet wegen, exclusief het gewicht van de batterij.

Dit gewicht ligt voornamelijk onder- en achterin. Dankzij het modulaire platform zitten de batterij, motor en control unit in een compacte ruimte, waardoor er meerdere carrosserievarianten toegepast kunnen worden voor verschillende gebruiksdoeleinden. Voor de tests in Japan wordt er een tweepersoonsversie gebruikt. Deze moet een topsnelheid van 80 km/u halen en heeft een actieradius van ongeveer 60 kilometer op basis van een volle lithium-ion accu.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.