Gezicht van autonome Honda
Waar anders dan op de Consumer Electronics Show?

Dat is zo langzamerhand de locatie bij uitstek om alle mogelijke meer of minder radicale vernieuwingen op het mobiliteitsvlak te laten zien. Ook Honda pakt er uit. Het Japanse merk laat er onder andere de 3E-D18, 3E-B18, 3E-C18 en 3E-A18 zien. Afkortingen voor veelsoortige autonome robotvoertuigen. Desalniettemin zien de voertuigen er niet heel erg buitenaards uit.

Honda 3E-D18

De Honda 3E-D18 is een autonoom werkpaard dat mensen in veel verschillende omstandigheden kan ondersteunen. De quadachtige kan worden ingezet voor reddingsactiviteiten, er zijn ook toepassingen in de landbouw denkbaar of commerciële activiteiten. De aandrijving is elektrisch en alle wielen worden aangededreven. Het chassis is een doorontwikkeling van een bestaand chassis van Honda’s all terrain vehicles.

Honda 3E-B18

De Honda 3E-B18 is een stroller, een rijdend zitje. Dat scheelt weer lopen. Het ding kan zowel binnen als buiten worden gebruikt en is wendwaar. De 3E-C18 is plat gezegd een mobiele opbergbak, met kunstmatige intelligentie. Dat betekent dat dit Hondaatje de interactie met het publiek aangaat. De 3E-C18 is bedoeld voor artiesten, ondernemers en anderen die waarde voor de samenleving willen creëeren.

Honda 3E-A18

De Honda 3E-A18 kan dienst doen als gids op bijvoorbeeld luchthavens, of andere omgevingen met een zekere mate van hectiek. Deze robot kan communiceren en samenwerken met mensen en heeft ook zelf een digitaal gelaat, mét gezichtsuitdrukkingen. Niet onbelangrijk is de gave om mensen op hun gemak te stellen. Verder zijn er verschillende soorten Mobile Power Packs van Honda te zien op de CES. Omdat er altijd behoefte is aan een energiebron.

Honda Side by Side

Meer alledaagse voertuigen zijn er ook. De Honda PCX Electric is een elektrische scooter, de Honda Mobile Power Pack 4W-Vehicle Concept is een side by side. Een buggyachtig voertuig voor alle soorten terreinen.

Uitgebreide specificaties van dit alles ontbreken. Dit zijn in de eerste plaats vervoersconcepten, waarvan de realiteitszin nog moet blijken.

Headerfoto: gelaat van de Honda 3E-A18


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.