Honda kondigde onlangs -na een jarenlange geruchtenstroom- aan dat ze een conceptversie van de NSX zullen onthullen op de Detroit Autoshow. Het begint er steeds meer op te lijken dat het een R8-concurrent gaat worden, bovendien krijgt de auto een hybride-aandrijflijn mee.

De NSX Concept die volgende maand wordt ontdaan van zijn doek heeft niet alleen de beschikking over een V6 bij de achterwielen. Voorin liggen namelijk twee elektromotoren die de voorste wielen aandrijven. hierdoor kan per wiel afzonderlijk de kracht geregeld worden, en dat draagt bij aan een betere wegligging en meer grip.

De sportauto wordt in eerste instantie onthuld als Acura, zo gaat de auto namelijk heten in Noord-Amerika. In Europa houdt men vast aan de Honda-benaming. Volgens bronnen binnen het bedrijf krijgt de NSX meer dan 400 pk mee enkan de sprint naar 100 km/u zich binnen vijf seconden voltrekken.

Het uiterlijk zal overeenkomsten vertonen met de Acura-filmauto uit The Avengers.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Dit artikel zou ook wel op autoblog.nl mogen staan vind ik.. Het gaat hier toch om deels-hybride nieuws.. Jammer, zo krijg ik het gevoel dat ik eventueel nieuws mis als ik enkel autoblog.nl check..

@NielsGP: Alles wat hier komt te staan en door onze collega’s interessant genoeg bevonden wordt voor Autoblog, wordt overgenomen. Geen zorgen, je zult dus niets missen. 😉

@NielsGP: daarom kijk ook op groen7 :)! voor al het groene nieuws!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.