Volgens het Japanse Carview heeft Honda op de frontpage van hun site een drietal nieuwe modellen laten zien. En dat terwijl de autobouwer er officieel nog niets over hebben aangekondigd. Het lijkt er op dat ze de weer volop de strijd aangaan met die andere hybride-gigant uit het Aziatische land.

Het zou gaan om twee variaties van de Honda Freed, een ruimtewagen die is gebaseerd op het onderstel van de Jazz. Voorlopig wordt er gesproken over een vijfzits-versie en een variant met plek voor zeven personen. Deze auto’s worden uitgerust met een 1.5-liter i-VTEC gekoppeld aan een elektromotor. Het is onwaarschijnlijk dat deze modellen de oversteek naar Europa maken, hier kent men de Jazz Hybrid immers al.

Het derde model is voor Europa wel een stuk interessanter. De Honda Insight wordt hier nog gewoon geleverd met een 1.3-liter i-VTEC motor die goed is voor 88 pk. De versie die sinds kort op de Japanse website wordt getoond laat echter een 1.5-liter model zien. De Insight komt binnenkort dus beschikbaar met een sterkere motor. Goed nieuws, want wat extra pk’s kon de ecomobiel wel gebruiken. Nu is het vooral wachten totdat Honda een persbericht naar buiten brengt met de specificaties.

Hybride's van Honda


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.