Honda heeft een nieuw hybridesysteem ontwikkeld voor een complete reeks modellen. Deze nieuwe techniek zal het huidige IMA (Integrated Motor Assisst) in auto’s als de CR-Z, Civic en Insight moeten vervangen. Het heeft de lange naam Sport Hybrid i-DCD (Intelligent Dual Clutch Drive) meegekregen.

Nieuwe benzinemotor
De aandrijflijn combineert een nieuw ontwikkelde 1,5 liter viercilinder (Atkinson cycle) met een zeventraps automaatbak met dubbele koppeling. Daarin is een elektromotor verwerkt, samen met een lithium-ion batterij. Getest in een Honda Jazz kon er maximaal 70 km/u puur elektrisch worden gereden, over een afstand van 5 kilometer.

E-functie
Met deze toevoeging aan de hybridelijn heeft Honda in totaal drie elektro/benzine-opties. De andere twee zijn het SPORT HYBRID Intelligent Multi Mode Drive-systeem voor middenklassers, en het SPORT HYBRID Super Handling – All Wheel Drive. Laatstgenoemde komt in 2015 in de nieuwe Honda NSX te liggen.


Gedetailleerde afbeeldingen van de nieuwe hybride-aandrijflijn ontbreken nog. Honda heeft wel onderstaand overzicht vrijgegeven waarop alle hybridesystemen worden weergegeven.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.