Honda e combo
De volgende in een lange rij, ook Honda elektrificeert.

Dat was eerder al duidelijk geworden, hoewel het toen vooral om plugin-hybrides leek te gaan. Maar Honda maakt eveneens werk van elektrische aandrijving. De Honda e is alvast veelbelovend als het gaat om het uiterlijk, wanneer het aankomt op rijbereik valt het wat tegen. Het model met de ultrakorte naam e zal geenszins Honda’s enige poging blijken te zijn.

Ook Honda komt met een platform dat speciaal is ontwikkeld voor elektrische aandrijflijnen. Het gaat om een schaalbaar platform dat voor alle voertuigtypes kan worden gebruikt; van sedan tot crossover. Vanaf 2025 zullen er auto’s zijn die op het nieuwe platform staan, wereldwijd.

“Deze nieuwe architectuur is ontworpen voor een soepel rijgedrag en een zeer efficiĆ«nte packaging. We geloven zo aan de behoeftes te voldoen van klanten die houden van onze modellen uit het C-segment en D-segment”, aldus Ayumu Matsuo, de verantwoordelijke voor de ontwikkeling van krachtbronnen bij Honda.

Er wordt gezorgd voor een 50:50 gewichtsverdeling, in de standaardconfiguratie is er achterwielaandrijving, het accupakket wordt precies in het midden van het platform weggewerkt. Dat belooft veel goeds voor het rijgedrag van toekomstige Honda’s. (Via: autonews.com)

Beeld: Honda e


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.