De introductie van drie splinternieuwe VTEC turbomotoren vormt onderdeel van de groeiende Earth Dreams Technology range.

De motoren komen in drie groottes: 1 liter, 1,5 liter en 2 liter. Allen moeten goede prestaties leveren tegen laag verbruik en uitstoot. Het zijn benzineturbo’s met directe injectie en maken gebruik van de regelbare kleppentechnologie zoals we kennen van VTEC.

Samen met de Honda 1,6 liter dieselmotor en hybride technologie, zullen deze nieuwe turbomotoren worden toegepast op een aantal toekomstige modellen wereldwijd, afhankelijk van de eisen van de lokale markt en eigenschappen van de auto.

Gebruik makende van een compleet nieuwe motoropbouw en de nieuw ontwikkelde turbosystemen, heeft Honda de motoren kleiner gemaakt. Zij komen met een zeer efficiënte 1 liter driecilinder turbomotor met directe injectie, alsmede een 1,5 liter viercilinder turbomotor met directe injectie. Beiden hebben overal weinig frictie en zijn volgens Honda in staat om de beste uitstoot en milieuvriendelijkheid in hun klasse te behalen.

De eerste VTEC TURBO die naar Europa zal komen wordt de 2 liter viercilinder turbomotor met directe injectie in de nieuwe Civic Type R. Efficient en dynamisch, deze motor levert 280 pk terwijl hij voldoet aan de EURO 6 normen.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.