Honda’s Insight beleefde in 1999 zijn marktintroductie en deze eerste generatie was bepaald geen schoonheid. Het kon dan ook niet anders dat de tweede lading Insight’s een stuk beter op het netvliezen kwam te liggen toen deze tien jaar later op de markt kwam. Nu heeft het Japanse merk de Insight van een milde facelift voorzien.

Honda beloofd dat de Insight voortaan nog maar 96 gram CO2/km uitstoot. Deze verlaging van 5 gram aan koolstofdioxide per gereden kilometer wordt behaald door het verminderen van wrijving in de 1.3-motor, het verminderen van wrijving in de CVT-automaatbak en het monteren van een andere bumper en grille waardoor de aerodynamica verbeterd. Oké, 5 gram klinkt misschien niet als een rigoureuze verbetering, het zorgt er wel voor dat de Insight de komende jaren in de belastingvrije categorie mag blijven rondrijden.

Verder is de achterspoiler gewijzigd en door het monteren van een compactere ruitenwissermotor is het oppervlakte van de achterruit toegenomen. Iets dat wel vaker als een flaw werd gezien bij de vorige modellen. Op de IAA in Frankfurt wordt de Insight compleet onthuld en kunnen we inderdaad zien of de afwerking van het interieur inderdaad is verbeterd, zoals Honda ons beloofd. De wijzigingen in de specificaties zijn vooralsnog niet bekend.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.